Hökärrs marknad – årets sista julmarknad

Vi har haft en härlig dag i Hökärr. Solen sken hela dagen och snön låg vit och vacker. Det var runt 10 grader kallt men vi stod inne i ett gammalt magasin. Det fanns flera värmefläktar på tredje våningen där vi stod. Det var en härlig samling hantverkare på tre våningar och döm om min förvåning när jag lokaliserade bloggaren Landsvägsungar bland de deltagande. Hon stod där med sina vackra kakfat i tre våningar och tovat, sytt och stickat. Det var väldigt skojigt att få träffa en annan bloggare så där öga mot öga.  Ute lyste snön och två hästar fanns för lite trevlig skumpa-runt för barn. Den lille tjocke hästen var otroligt söt. Han hade så himla tjock vinterpäls och han verkade så glad och nöjd trots kylan.
DSC00216   Solen sken och det var fantastiskt vackert ute. Det var som att stå mitt i ett vykort. Det stod några med utestånd men det var jag glad att jag slapp. Huvva! Men det såldes korv, strömmingsmackor, kaffe och massor av gott kaffebröd, cocosbollar och råmjölk.
DSC00218Huset vi stod i tror jag är ett gammalt magasin. Det ger en sådan härlig stämning och passar så bra till att visa upp hantverk i. Alla trivs där och det är så roligt att träffa alla hantverkare. En del träffar man bara just där.
DSC00217Mitt marknadsbord är som vanligt ganska rörigt. Jag önskar att jag var en mer strukturerad person. Knästrumporna  och de små barnsockorna längst fram har jag inte stickat själv utan de är gjorda av en annan hantverkare.  Det gick väldigt bra på den här marknaden men det finns grejer kvar. Dessa mössor, filtar och halsdukar ska jag skicka till någon lämplig insamling. Förra året gav jag allt överblivet till Kvinnojouren här. Det känns bra att få börja om från noll med nya mössor och halsdukar till nästa jul. Dessutom får ju några nytta av de ”gamla” sakerna. DSC00219Nu ska jag försöka ta tag i och packa upp väskorna och boxarna och sortera ut det som ska sparas och det som ska iväg som fjärrvärme till några behövande.  Just nu efter ett varmt bad och lite mat så känns det som om packningen får vänta medan jag ramlar ihop som en liten trött och nöjd hög i soffhörnet. Var sak har sin tid och i nutiden gäller vila, i morgon kanske jag rent av brinner av lust att börja sortera. Vem vet.  Hoppas ni alla haft en härlig helg så här långt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: