Hej mitt vinterland

 

 

I morse när jag vaknade och som vanligt skuttade ut barfota så hamnade jag i snö upp på halva vaden. Det gick fort att komma in kan jag säga. Med tidningen i högsta hugg chansade jag på att det kanske var mindre med snö på baksidan som ligger lite mer skyddad. Det var det inte. Dessutom blåste det så in i nordens och yrde snö så det gick faktiskt inte att läsa morgontidningen ute tillsammans med godmorgoncigaretten. Nä huvva det var bara att pallra sig in igen.

Jag tog mig med knapp nöd till bussen i morse. Det gick inte att se var vägen och trottoaren var så det var tur att man gått där åtskilliga gånger så att vandringsvägen var invand. Men trots detta for man nästan ikull om man råkade slå emot en trottoarkant under snön.  När jag åkte hem vid lunchtid var det snö och så stark blåst så snön bara drev över vägarna och i luften. Busschauffören hade väldigt svårt att se var vägen var och var gärdet var.  Efter någon timme så var det flera busslinjer som fick ställa sina bussar för det gick inte att se vägen.  Nu har det lättat och det är 3 grader kallt och det har slutat snöa. Det blåser dock fortfarande men snön yr inte så det går att vistas ute igen. Jag har skottat (för tredje gången idag) så vi kan ta oss ut och in genom ytterdörren. Resten av snön får ligga där den ligger.

Nog är det ganska vackert med vit och orörd snö. När det blåser så bildas också vackra vågor av snö som gör att snön ser ännu mjukare ut.

DSC00214               DSC00215

 

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. MariaB
  Dec 06, 2012 @ 13:45:33

  Barfota??? Ute??? Jag som gått med yllesockar sedan september. Vi har betydligt kallare hos oss (-15-18 grader) men mindre snö. Tjälen äter sig ner i marken. Jag ska äta självständighetsmiddag med familjen nu. Vi hörs! ………..*barfota*…….. *fattar inte*……….. 🙂 Kram härliga du!

  Svara

  • bibbishantverk
   Dec 06, 2012 @ 17:16:09

   Joru bönan här ser du en som är varm om tassarna *S*. Hmmm…..vid närmare eftertanke ska jag nog göra ett inlägg om min vana/ovana att gå barfota i snön.
   Ska försöka få till ett foto på mina krumbukter också. Ja så får det bli.
   Hoppas du haft en härlig middag tillsammans med din familj.

   Svara

 2. TP
  Dec 07, 2012 @ 09:17:54

  Arboga julmarknad i helgen?

  Svara

  • bibbishantverk
   Dec 07, 2012 @ 10:34:39

   Hej hopp min vän,
   nix pix idag 14-19 och i morgon 11-17 ska vi vara med på Hökärrs marknad. Så du slipper baka lussebullar i år. Men både Anki och jag minns med glädje hur härligt det var när du kom med glögg och lussebulle när vi stod ute i 12 graders kyla.
   Du får kura inne den här helgen så ses vi på måndag. Kör försiktigt.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: