Enkla babysockor utan häl

Jag hade ju stora problem med att förstå mig på snitsen med att sticka spiralsockor till baby. Jag lyckades ju till slut men vägen dit var väldigt knölig.  Vad gör man då…….jo man fixar och trixar och gör ett eget mönster som är så enkelt så det nästan är larvigt.  Det bästa med de här sockorna är att eftersom det inte är någon häl så når sockan långt upp på benet på en nyfödd. Vartefter babyn växer så blir ju skaftet kortare och mer går åt till foten vilket inte är några problem eftersom det inte finns någon häl. Jag stickade ett par illgröna sockor för jag kände att jag hållit på mycket med grått och svart ett tag och behövde lite färg för balansens skull. Det går dessutom åt så lite garn till dessa sockor så det är ett utmärkt sätt att göra av med restgarner på.DSC00209Här kommer mitt mönster till babysockorna. Lägg upp 32 (eller 36) maskor beroende på hur hårt du stickar och vilken tjocklek på stickorna du väljer.
Sticka resårstickning 2 r och 2 a ända tills sockan är 13-16 cm lång.
Då stickar du 6 varv slätstickning.
Börja maska av genom att sticka 2 m och sedan 2 m tillsammans i ett varv.Sticka ett varv räta maskor utan avmaskning. Fortsätt sedan med avmaskningen  tills det är 8 maskor kvar. Då tar du av tråden och drar tråden igenom de kvarvarande maskorna.

Det som ligger bredvid på stickorna är en disktrasa i lingarn som jag påbörjat. Kul att använda lite olika material. Den här disktrasan ska jag göra glesare än de jag gjort tidigare. De har varit väldigt täta och dessutom virkade i ett snäckmönster. Men knappmakerskan har lite goda ideér om hur de ska tillverkas och jag ska prova på hennes sätt nu.

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. MariaB
    Dec 01, 2012 @ 22:14:37

    Utmaningar är till för att lösas. Du har löst det i grönt ser jag :). Härligt grått lingarn du har där. Lite avis.

    Svara

  2. Trackback: Sockor-utan-häl-maraton | Bibbis blandning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Evas Pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: