Betongarbetare

………har jag kunnat titulera mig i eftermiddag. Jag tyckte det var hyfsat varmt ute och tänkte att jag skulle göra slut på betongen jag hade kvar i säcken. Men uj det gick inte för det var för mycket kvar så jag nöjde mig med att blanda till hälften. Det blev en massa smått och gott och jag hoppas att det blir bra slutresultat. Bild på härligheten kommer när jag tagit bort formarna.

Det blir fort mörkt nu när regnet hänger i luften. Men idag har ju solen varit framme en sväng i alla fall. Det gör livet lite lättare bara man får se solen en liten stund. Tänk så beroende vi är av ljuset här uppe i Norden.

En liten fundering som jag haft är: I somras när det var tolv grader varmt så gick folk omkring i sommarkläder. Nu när det är oktober och 12 grader varmt så har folk tagit på sig tjocka jackor, stövlar och halsvärmare.  Hur tänker man då? Klär man sig efter årstiden och inte efter väderleken. Tolv grader borde ju vara tolv grader oavsett när det mäts upp under året.  Ja ja….som tur är så får folk göra som de vill men det var en fundering jag hade.

Jag måste ta mig i kragen och blocka de två trekantssjalarna i ull som ligger klara. Undrar varför vissa saker alltid blir dragna i långbänk istället för att man tar itu med det som ska göras. Jag hade en intressant diskussion idag med min arbetskamrat K om tålamod.  Det kändes skönt att få bekräftat att jag faktiskt inte är ensam om att skjuta upp (eller strunta i) vissa saker som man inte har tålamod att pilla med.  Blockning är ett jädra pillande och tålamodsprövande enligt mitt sätt att se på det. Jag skulle behöva en rejäl spark där bak för att komma ur döläget och sätta fart.

Nu ska jag ta och sätta mig och fortsätta sticka på en halsvärmare i garnet moa.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. karin
  Okt 22, 2012 @ 21:40:27

  Hej! Jag ska bara tacka för din fantastiskt snälla kommentar, jag blev superglad. Den kommer jag inte att glömma bort. Jag tittar in till dig också 🙂 Kram Karin

  Svara

 2. Melody
  Okt 23, 2012 @ 17:50:57

  Tack för de fina orden om mig som du skrivit i
  Karins blogg. Jag blev så glad.
  Så hittade matte din blogg och hon har suttit länge
  Och läst dina inlägg. Bra för mig som fått en skön sovstund
  i hennes knä.
  Puss från Melody

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: