Sista paketet till Sukuta

Nu har allt samlat ihop sig och det är dags att skaffa kartong och börja packa till sista Sukutasändningen. Det blev 20 nya små mössor (och alla är inte i rosa denna gången märkligt nog) plus lite annat smått och gott. Det övre på bilden är det köpta som jag fyndade på Röda Korsets loppis (förutom sockorna som var nystickade) och resten har jag knåpat med. Jag räknade ut att jag inalles hade stickat 90 mössor till Sukuta! Jösses! Om någon före sommaren hade sagt till mig att jag skulle sticka nittio små babymössor på raken så hade jag trott att den personen blivit totalt rubbad. Men nu är det gjort och den som är mest förvånad är nog jag själv.  Det gick liksom inte riktigt att sluta när man väl börjat. Förmodligen fortsätter jag väl att sticka upp småmössor inför kommande insamlingar för garn har jag ju. Men just nu måste jag lägga lite energi på kommande julmarknader och sticka och virka till dem.

Min dotter (Ensamma Morsan) har sponsrat med de små virkade babytossorna som syns här på den nedre bilden. Mjuka och mysiga små skor som jag hoppas ska värma små fötter. Överst syns fyra köpta babysockor. Hittade dessa för 20:-/2par sockor på något som jag tror hette KlädEtta i Strängnäs. En litet miniatyrfynd.

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. MariaB
  Sep 28, 2012 @ 21:02:37

  Nittio mössor är inte ”illa pissat” som vi så vackert säger här i Österbotten. Underbart med tanken på alla små som får en varmare start.
  Precis som om dessa små arbeten inte skulle ”stjäla” tid från det man vill ha gjort till marknaderna. Jag säljer otroligt bra fastän mycket garn och tid går till ”fjärrvärme”.
  Kanske man får ”välsignade händer”?

  Svara

  • bibbishantverk
   Sep 28, 2012 @ 21:43:17

   Ja ibland känns det lite märkligt att man faktiskt kan hinna så mycket som man gör.
   Så vackert med ”välsignade händer”. Men det är väl lite så att som man sår får man skörda kanske. Ger man med varma händer får man tillbaka i form av goda ting. Hmmm…..nu blev det snåriga tankegångar. Men jag tyckte om dina välsignade händer.
   Hälsningar från en fjärrvärmeexportör till en annan *S*

   Svara

 2. Soili
  Okt 01, 2012 @ 12:27:08

  Flitens lampa har lyst hos dej kan man lugnt säga.Jag har inte fått ihop mitt paket till Sukura.Ibland så kommer andra saker och stör planeringen. Jag skickar till nästa projekt och den verkar bli ”Sticka och Skicka”som Kyrkkaffe skriver om i dag.
  MariaB här ovanför har ett bra uttryck för det vi sysslar med”Fjärrvärme”Det passar perfekt. Hädanefter kommer jag att använda det uttrycket.
  Kram från ett kyligt Solna.♥

  Svara

 3. bibbishantverk
  Okt 01, 2012 @ 12:46:56

  Du har då inte heller legat på latsidan. Du har ju andra ”stickjobb” också. Du gör så vackra saker.
  Ja MariaB är en klurig rackare och kommer med väldigt bra ord och sammanfattningar. Fjärrvärme är huvudet på spiken.

  Svara

 4. Ingrid Stridh
  Okt 10, 2012 @ 10:36:13

  Ett stort TACK än en gång för ett paket till Sukuta i Gambia!!!!!!
  Tack för alla de underbart fina små mössorna som skall värma små söta små barn i Gambia.Samt vilka fantastiskt fina små babytofflor.Det skulle vara roligt att få det mönstret.Det kanske t.o.m jag skulle kunna göra några.Än en gång ett stort TACK
  Kram Ingrid Stridh

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: