Helgens garninköp

Igår var ju lilla familjen på utflykt till den nedlagda garnaffären i Stallarholmen. Det visade sig att garnerna förvarades hemma i ägarinnans kök. Det var dock lite svårt att orientera sig i alla garnhögar och prislappar saknades. Det känns så trist att behöva fråga hela tiden…vad kostar den här och vad kostar den där. Så då får man gå efter de märken man känner till och vet vad de normalt kostar. Det fanns mest lyxiga dyra dyra garner men jag lyckades hitta några härvor Viking Balder som jag köpte. 3 härvor grått och 3 härvor melerat. Dessa kostade 30:- härvan. Till dottern köpte jag en härva melerat alpackagarn.

Vi åt lunch i Strängnäs innan vi for hemåt. På vägen hem svängde vi in till ICA Maxi och shoppade var sina två 200 grams nystan Järbogarn.
Garnet var sänkt från 65:- för enfärgat och 85:- för melerat till 99:- för två nystan oavsett färg. Så då slog vi till.  Mina Järbonystan ska bli ytterligare en del i 1-milahalsduken i Umeå. Jag började så smått i går kväll och låter stickningen ligga framme så kan man ta ett par varv då och då.

Viking Balder är ju ullgarn och jag har inte beslutat mig för om det ska bli mössor, halskrage eller sittunderlag. Härvorna får ligga till sig lite tills rätt idé dyker upp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: