Resultatet av sista gjutningen

Barnbarnet L och jag grejade ju lite i betong för ett tag sedan.  Nu provade jag med att gjuta ner ljushållare i metall för kronljus i geggan. Det verkar ha funkat hyfsat. Nu ska jag bara styla grejerna lite. Tänkte faktiskt tillverka ljusmanschetter av svart ståltråd. Tror det kan bli ganska snyggt. Jag har också testat och i hålen för de stora värmeljusen får även ett gravljus rum. Då står ju gravljuset stadigare än om det bara står på gräset.

Barnbarnet L gjorde ju en massa småhjärtan. Dessa gav han till sin mamma i sjukpresent då hon hade fått lunginflammation. Han är en så rar och omtänksam kille.  Den mindre ljusstaken med två ljus är gjuten i en mjölktetra, de större med ljus i är gjutna i plasttråg för kött eller grönsaker. Den här gången blev nog betongen lite för lös från början och jag ”skakade” nog inte tillräckligt på formarna för det blev lite väl många luftbubblor. Men egentligen spelar det ingen roll för vi hade väldigt roligt när vi geggade och väldigt roligt när vi tog ut dem ur formarna och det är väl huvudsaken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: