He he du ser ut som en………

…..asbestsanerare sa min man och flinade åt mig när han hittade mig på altanen iklädd plasthandskar och munskydd.  Och jag som bara bekvämt tillbakalutad i solstolen nystade ullgarn. Då måste man beväpna sig till tänderna…..eller i det här fallet ända upp till ögonen.  6 hg av det tunna tunna ullgarnet som jag köpte på RK. Det tog tid men egentligen gör det inte så mycket för man hinner fundera på en massa saker och lösa en massa trickiga problem medan man sitter där och ”vevar garn” som barnbarnet säger.

Jag hade ju tänkt att sticka ett täcke och fodra med något mjukt tyg men nu fick jag en annan ide. Jag kanske ska prova att virka sittunderlag och tova i maskinen. Det har jag aldrig gjort. Men undras just hur många trådar av det tunna garnet jag måste virka med samtidigt då för att det ska bli något. Jag får nog konsultera någon som är mer kunnig på det där med tovning.

Men tjosanhejsan så glad jag är att jag är av med härvorna och har nystanen färdiga. Eftersom jag är ganska lat så tycker jag själv att detta gick i flygande fläng. Jag skjuter gärna upp det som är tråkigt annars.  Här kommer en bild på den jobbiga början…..

Här kommer en bild på det härliga slutet……..

Det röda garnet färgade så in i norden. Ni kanske kan se att plasthandskarna är röda. Det blå garnet var ofta av och fick knytas ihop.   Men nu ska jag vila mig från ulleriet i några dagar och sticka lite i mjukt och allergifritt garn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: