Mer stickade babymössor och Yemenväst

Mitt hjärta grät när jag hörde talas om barnen som blev inslagna i tidningspapper vid hemfärd från BB för att mamman inte hade några kläder eller någon filt åt babyn. Det är så förkrossande så jag blev alldeles ifrån mig. Så länge jag kan och orkar så ska jag sticka för de små som får en så svår start i livet. Var i världen de än befinner sig.

Jag har fått ihop ytterligare lite saker som jag ska skicka till Sukuta. Hoppas grejerna hinner med containern ner. Gör de inte det så skickas de till någon annan plats i världen där nöden är stor. Så jag jobbar på.

Mössorna är busenkla att göra. Lägg upp 56 maskor på stickor nr 4 och sticka 10-12 cm.  Minska därefter på alla räta varv. Första avmaskningsvarvet stickar du 6 maskor och sedan 2 ihop….6 maskor och två ihop …..tills varvet är slut.
Nästa räta varv stickar du 5 maskor och sedan 2 ihop…..5 maskor och två ihop….tills varvet är slut.
Fortsätt så  med att sticka 4…..3….2….1. Sista räta varvet tas 2 maskor ihop hela varvet ut. Dra sedan tråden genom återstående maskor.
Klart!
Du kan sticka hur du vill. Jag börjar oftast med resårstickning och går över till slätstickning.  Grundmönstret kommer ifrån Soans pysselblogg. Soili är fantastisk på att hitta på bra mönster. Tack för det Soili. Det går åt så lite garn till en mössa så det är ett utmärkt sätt att göra av med restgarner på.

Jag ska försöka jobba på lite så jag får med en filt och lite fler mössor.  Men här är vad jag lyckats med hitintills. Garnet till de sex mössorna till höger har jag fått av min rara fina granne A-m. Tusen tack.

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. MariaB
    Aug 20, 2012 @ 21:26:45

    Du är inte ensam om hjärtsnörpet när det gäller de små nya människorna.
    Jag blir så glad över dina färger och din flit. Minst 15 barn får en varmare start. Kanske fler. Dom kanske får syskon…

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: