Traditionella mormorsrutor och en jättemormorsruta

Här kommer bilder på lite annat pyssel jag haft för mig. En gammaldags mormorsrutefilt för baby och en jättemormorsruta, också för baby. Den i rosa toner har jag virkat ihop från framsidan så jag fått de där lite mysiga dekorativa ”åsarna”. Jag tycker det är lite fint.  Den mångfärgade är gjord i restgarner och jag har bara stuckit ner handen i påsen och fiskat upp ett nystan när ett har tagit slut. Då blir färgerna slumpmässigt utvalda och ibland är det bättre än att sitta och försöka få ihop det färgmässigt. Dessa två skall få följa med ut på marknad men blir jag inte av med dem så får de gå till någon hjälpverksamhet via Kyrkkaffebloggen.  Nu ska de bara blockas och sedan är de klara att ge sig ut i världen. Perfekta barnvagnsfiltar eller att ha i bilbarnstolen. Inte så stora och otympliga som en del filtar annars kan vara.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Eva H
  Sep 17, 2012 @ 10:46:06

  SÅ kul att se ”jätterutan”! Jag har gått ett tag med fundering på liknande men ”snöade in” på att få den avlång… Har tänkt det som ett sånt där projekt man kan rycka tag i då och då när man inte riktigt orkar tänka:) För börjar man med DET när det gäller färger är det inte alltid det blir så mycket, i alla fall inte här…

  Svara

  • bibbishantverk
   Sep 17, 2012 @ 13:02:18

   Detta är ett fantastiskt utan-att-tänka-projekt. Det är bara att knåpa på medan man pratar eller ser på tv. Dessutom tycker jag det är kul när det växer fram i rask takt. Jag har gjort några mindre filtar som fått gå som sittfilt i fåtöljen eller som hundfilt. Det är ett roligt sätt att göra av med udda nystan. Jag hoppas jag får se bild på hur din filt blev. Spännande!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: