Betong…….lätt är det då inte

Jag har börjat mixtra lite med betong också mellan virkandet och stickandet. Trodde att det är skulle minsann bli busenkelt Det var ju bara och gegga ihop en röra och hälla i formarna. Som sagt var…..busenkelt. Nääää det är det inte. Jag gjorde en mindre sats och fick till två jättefina hjärtan och en värmeljusstake med hjärtan på. Dessa har jag ju dessvärre ingen bild på för dem sålde jag direkt.

Nu skulle jag göra några mindre saker igen men mindes inte riktigt hur tjock/tunn betonggröt jag hade gången innan. Den här gången blev resultatet inte lika bra. Men då minsann kom jag ihåg att fotografera. Så nu får ni se bild på de grejer som blev lite märkliga i färgen. Det ser ut som om den större ljushållaren med hjärtan på inte har torkat. Men det har den. Det stora hjärtat fick inte det lilla hjärtat så mycket nedtryckt i betongen som var tänkt. Så ja….lite märkligt blev det.

Att ”betonga” är roligt men det krävs nog träning för att man ska bli riktigt haj. Så fort det här eländiga regnandet slutar så ska jag göra iordning en liten gjutomgång igen.

Den runda är gjord i en stor yoghurtburk med lite rundad botten, den långa är gjord i en plastlåda som tidigare innehöll kakor och det stora betonghjärtat är gjutet i en presentask för gelehjärtan. Det lilla hjärtat är gjutet i isform.

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Bomlitt
    Aug 09, 2012 @ 13:36:53

    Metonga, metonga, metonga – vad du pysslar, mamma 😀

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: