Puh…..äntligen klart!

Äntligen är jag färdig med allt ihopsyende och fästande. Det blev 40 små babymössor, 4 Yemenvästar och 2 filtar som skall skickas till Sukuta Health Center i Gambia. Läs mer om det på Kyrkkaffebloggen, länkat nere till höger på min sida.

Mössorna är pyttesmå men jag stickar ganska löst och nedre delen är på de flesta i resårstickning så de töjer sig bra. Grundmönstret har jag fått från Soili som har Soans pysselblogg, länkat nere till höger på min sida. Jag har dock modifierat lite här och där och satt min egen prägel på mössorna.  Det är roligt att sticka smått för det går ju så fort och det finns så mycket mjuka härliga garner.

Sista bilden visar lite variation på mössorna. Samma antal maskor men bara olika stickade. De vita mössorna och Yemenvästarna är stickade i babygarn som jag fått av min oerhört rara goa granne A-M.

6 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Bomlitt
    Aug 03, 2012 @ 18:13:54

    Åh mami, vad du är duktig på att flofffrogarfera med fina mallapisslar! Vilken tur att du har en så fin kamera! Och sticka fint kan du också!

    keep up the good work! 😉

    Svara

  2. MariaB
    Aug 03, 2012 @ 22:09:33

    Dunderfint! Allt är ju fint, men de sju vita mössorna fastnade på näthinnan. Jag såg ju alla varma bebisar i mina inre ögon.

    Svara

    • bibbishantverk
      Aug 04, 2012 @ 08:13:09

      Ja dessa är bara resårstickning i ca 10 cm och sedan börjar man maska av. De blir ju väldigt elastiska. Men alla mössor är gjorda med en kant så det ska gå att vika upp dem ifall de är för stora. Visst är det kul att sticka smått.

      Svara

  3. Jessica Jansson
    Aug 06, 2012 @ 11:13:53

    Åh så mycket fint!!! Ja det börjar bli dags att skicka nu ja…

    Svara

  4. lillemor
    Aug 30, 2012 @ 22:24:16

    Du är sååå duktig!!! Önskar jag kunde (hade tid) slappna av med hantverk , men jag har inte tålamod (tyvärr). Tur att jag har dig och GGudrun att koppla av med och äta lunch med ibland. De stunderna är guld värda/Kram på dig från mig och familjen

    Svara

  5. lillemor
    Sep 11, 2012 @ 00:19:27

    glömde att länka till min mail/kram på dig

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag